Hozzávalók:
- 40 dkg Family Frost kacsamáj,
- 25 dkg Family Frost gomba,
- 1 dl tejszín,
- 1 evőkanál kacsazsír (vagy 2 evőkanál olaj),
- 1/2 dl vörösbor,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
- ízlés szerint só és törött fekete bors
Elkészítése:
A kacsazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott kacsamájat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom. Rizibizivel kínálom. Csak a tányéron sózom.
Elkészítési ideje: fél óra