Hozzávalók / 3 adag:
Húsgombóc
- 50 dkg darált hús
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 ek zsemlemorzsa
Ragu
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 közepes db tv paprika
- 1 kis db pritaminpaprika
- 50 dkg Family Frost szeletelt gomba
- 3 ek sürített paradicsom
- 2.5 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1.5 dl tejföl
- 1 csapott ek finomliszt
Elkészítés:
Húsgombóc
- A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük, és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.
- Hűtőbe tesszük, ezután diónyi gombócokat formálunk belőle.
Ragu
- Egy nagyobb serpenyőben készítsünk pörkölt alapot, olajon a hagymát megpirítjuk, adjuk hozzá a felkockázott paprikákat, a szeletelt gombát és a sűrített paradicsomot.
- Pár percig pirítsuk, majd tegyük hozzá a húsgombócokat, és öntsük fel kb 2,5 dl vízzel. Ízesítjük, fedővel lefedjük, és készre főzzük, néhányszor megrázogatva a serpenyőt.
- Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd a raguhoz öntjük. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, összeforraljuk, és galuskával kínáljuk.