Hozzávalók:
- Falmily Frost-os 1,5 kg kacsa
- Falmily Frost-os 30dkg leveszöldség
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerlevél
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 db zöldpaprika
- Family Frostos-os 15dkg gomba
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cikk kelkáposzta
- Ízlés szerint: só, szemesbors, kevés reszelt szerecsendió
- 25 dkg kacsahús (a levesből)
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só, bors, majoránna, vegeta vagy húsleveskocka
- leves (hús nélkül): 8 adag/530 kcal, 1 adag/66 kcal
- húsgombóc: 10 db/933 kcal, 1 db 93 kcal
Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni. Mikor forr, a keletkező habot leszedjük, majd a hőfokot annyira mérsékeljük, hogy a leves csak gyöngyözzön. Beletesszük a megtisztított és megmosott hozzávalókat, a fűszereket a szerecsendió. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, belereszelünk egy kevés szerecsendiót. Kb. 3 percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve, 15 percig ülepedni. Ezt követően a levest leszűrjük, a húst kicsontozzuk. A színhúst (ez kb. 25-30 dkg) ledaráljuk, elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a hagymával – amit előzőleg olajon üvegesre dinszteltünk -, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, majd kigombócozzuk (kb. 10 darab lesz belőle). Külön fazékban vizet forralunk, feloldjuk benne a vegetát/húsleveskockát, és főzővizet gyöngyöző forrásban tartva, kifőzzük benne a húsgombócokat. A levest a húsgombóccal és a felszeletelt zöldséggel tálaljuk.