Hozzávalók:

  • 2 Family Frost kacsamáj,
  • 2 nagy alma,
  • tej,
  • só,
  • őrölt bors,
  • liszt,
  • kacsazsír,
  • szezámmag,
  • cseresznyebefőtt

 


 

Elkészítése:

A kacsamájat rövid ideig tejbe áztatjuk, majd megmossuk, leszárítjuk, és 4-4 szeletbe vágjuk. A szeleteket enyhén megsózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és kacsazsírban kisütjük, kiszedjük a zsírból, és melegen tartjuk. Közben az almákat meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk, és a közepükből a magházat kiszúrjuk. Az almaszeleteket a kacsamáj zsírjában megsütjük, közben szezámmaggal megszórjuk. Tálaláskor a forró kacsamáj-szeletekre almakarikát helyezünk, melyek közepébe egy cseresznyeszemet teszünk.
Rizibizivel körítjük.

Family Frost dallamFacebook