Hozzávalók:
- 2 Family Frost kacsamáj,
- 2 nagy alma,
- tej,
- só,
- őrölt bors,
- liszt,
- kacsazsír,
- szezámmag,
- cseresznyebefőtt
Elkészítése:
A kacsamájat rövid ideig tejbe áztatjuk, majd megmossuk, leszárítjuk, és 4-4 szeletbe vágjuk. A szeleteket enyhén megsózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és kacsazsírban kisütjük, kiszedjük a zsírból, és melegen tartjuk. Közben az almákat meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk, és a közepükből a magházat kiszúrjuk. Az almaszeleteket a kacsamáj zsírjában megsütjük, közben szezámmaggal megszórjuk. Tálaláskor a forró kacsamáj-szeletekre almakarikát helyezünk, melyek közepébe egy cseresznyeszemet teszünk.
Rizibizivel körítjük.