Kacsamáj fűszeres gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg Family Frost kacsamáj
  • 1 alma
  • 1 marék szemezett szőlő
  • 2 db sárgabarack
  • 10 dkg eper
  • 5 dkg teavaj
  • 1 evőkanál méz
  • 8 szelet ananász
  • 1 csokor citromfű
  • őrölt fehérbors
  • reszelt gyömbér

 


 

Elkészítés

A kacsamájat megtisztítjuk, szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, hűtőben pihentetjük.

A felhevített teavajba a mézet belekeverjük, majd hozzáadjuk a cikkekre darabolt almát, a felezett, kimagvazott szőlőszemeket, a félbevágott sárgabarackot és a földiepret. Finomra vágott citromfűvel és kevés reszelt gyömbérrel ízesítjük.

Az ananászt meghámozzuk, karikára szeleteljük, a közepét kiszúrjuk, és rostlapon a kacsamájjal együtt megsütjük, a végén sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor egymásra rétegezzük az ananászt és a kacsamájat, a mézes-vajas gyümölcsöket pedig köré helyezzük.

Family Frost dallamFacebook