Hozzávalók
- Hozzávalók:
- 50 dkg Family Frost kacsamáj
- 1 alma
- 1 marék szemezett szőlő
- 2 db sárgabarack
- 10 dkg eper
- 5 dkg teavaj
- 1 evőkanál méz
- 8 szelet ananász
- 1 csokor citromfű
- só
- őrölt fehérbors
- reszelt gyömbér
Elkészítés
A kacsamájat megtisztítjuk, szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, hűtőben pihentetjük.
A felhevített teavajba a mézet belekeverjük, majd hozzáadjuk a cikkekre darabolt almát, a felezett, kimagvazott szőlőszemeket, a félbevágott sárgabarackot és a földiepret. Finomra vágott citromfűvel és kevés reszelt gyömbérrel ízesítjük.
Az ananászt meghámozzuk, karikára szeleteljük, a közepét kiszúrjuk, és rostlapon a kacsamájjal együtt megsütjük, a végén sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor egymásra rétegezzük az ananászt és a kacsamájat, a mézes-vajas gyümölcsöket pedig köré helyezzük.