KACSAMÁJ GOMBÁS HAGYMAMÁRTÁSBAN

Hozzávalók:

  • barna mártás 2 dl,
  • bor (vörös) 1 dl,
  • bors,
  • burgonya 40 dkg,
  • fokhagyma 3 gerezd,
  • Family Frost gomba 20 dkg,
  • Family Frost kacsamáj 70 dkg,
  • majoranna,
  • petrezselyem 1 csomag,
  • só,
  • tejföl 1 dl
  • újhagyma 45 dkg

 


 

Elkészítése:

Először sós vízben megfőzzük a burgonyát. A kacsamájat előfőzzük, lehűtjük. Az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát szeletekre, lepirítjuk vele együtt a majoránnát, rátesszük a szeletekre vágott gombát felengedjük barna mártással és vörösborral, erre tesszük kacsamáj darabokat. A burgonyát közben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük. Tejföl hozzáadásával pürét készítünk belőle. Petrezselyemzölddel fűszerezzük, kevés borsot is szórhatunk bele. Tálaljuk, díszítésnek a saját anyagából választunk, újhagymát és petrezselyemzöldet használtunk.

Family Frost dallamFacebook