Hozzávalók:
- 45 dkg Family Frost kacsamáj,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál kacsazsír,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- tej a kacsamáj áztatásához,
- őrölt szerecsendió,
- majoránna,
- só,
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A kacsamájat annyi tejbe tesszük, hogy az jól ellepje. Fél órán keresztül áztatjuk. A kacsazsírt felforrósítjuk és a fokhagymát rajta megpirítjuk, majd rátesszük a kis kockákra vágott, lecsöpögtetett kacsamájat. Addig pirítjuk, amíg a máj megfehéredik, majd hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megborsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval és a majoránnával, végül ráöntünk 1 dl tejet. Fedő alatt, mérsékelt lángon, gyakori keverés mellett addig pároljuk, amíg a hagyma üvegessé válik. Ne süssük barnára! Ha a hagyma puha, rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és fedő alatt tartjuk tálalásig. Párolt vegyes zöldséggel nagyon finom.