KACSAMÁJ PARADICSOMMAL ÉS KAPROS TEJSZÍNNEL

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg Family Frost kacsamáj,
  • 1/2 szál póréhagyma,
  • 10 dkg cukkini,
  • 10 dkg színes húsú paprika,
  • 20 dkg kemény paradicsom,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál vágott kapor,
  • 2 dl tejszín

 


 

Előkészítés:

A májat megmossuk, leszárítjuk, megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a pórét és a cukkinit fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.

Elkészítése:

Forró vízbe tesszük a májat, és 2-3 percig forraljuk, majd levesszük, és hideg vízben leöblítjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a pórét, rátesszük a paprikát és a cukkinit. Összeforgatjuk, és 1-2 percig pároljuk. Beletesszük a forrázott májat, sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a kaporral, és összepirítjuk, ameddig a zöldségek roppanósra puhulnak. Végül hozzáadjuk a paradicsomokat (előzőleg eltávolíthatjuk a magját és a bőrét). Ráöntünk kevés vizet, hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Köretként kroketteket kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. fél óra

Family Frost dallamFacebook