Hozzávalók:
- 30 dkg húsos szalonna,
- 2 Family Frost kacsamáj,
- 1/2 kg kacsahús,
- 30 dkg dagadó,
- 5 dkg Family Frost gomba,
- 5 dkg pisztácia,
- 15 dkg fehér szalonna vagy kacsaháj,
- 1 tojás,
- só, bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 dl húsleves,
- 5 cl konyak,
- kacsazsír
Elkészítése:
A kacsamájra és – húsra öntsünk konyakot, és legalább két óra hosszat érleljük. A konyakból kivett kacsahúst a dagadóval és a fehér szalonnával kétszer daráljuk meg, majd keverjük hozzá a tojást, a húslevest, a konyakot, amiből a májat kivettük, a darabos pisztáciát, a gombát, és ízlés szerint fűszerezzük. A májat forró kacsazsírban süssük meg, s amikor kihűl, vágjuk kisebb darabokra. Egy formát béleljünk ki húsos szalonnával, töltsük meg a töltelékkel, s közben ízlésesen rendezzük el a májdarabokat. Takarjuk be szalonnával, és közepes hőmérsékletű, gőzös sütőben 1 és 1/4 óra alatt süssük készre.
Elkészítési idő: kb. 4 óra
A pástétomot a formában hagyjuk kihűlni. A tetejére tegyünk valamilyen nehezéket, hogy összepréselődjön