Hozzávalók 4 személyre:
- 600 gr kacsamell csont nélkül,
- só,
- 1 teáskanál kristálycukor,
- 1 evőkanál vágott friss majoranna,
- 200 gr Family Frost kacsamáj,
- frissen őrölt fehérbors
Elkészítése:
A kacsamellet a bőrös oldalára fektetjük egy vágódeszkára. A húsos részt minden oldalról felnyomkodjuk, tömörítjük. Egyforma vastag télalap formát adunk a húsnak. A kilógó bőrös zsiradékot minden oldalán egyenesre vágjuk. Egy éles, hegyes késsel a mellhúst középen hosszában felszúrjuk. Hosszúkás zsebet alakítunk ki a töltéshez. A kacsamájat ujjnyi vastag hosszúkás szeletté vágjuk, formázzuk, sóval, borssal ízesítjük, majd jól lehűtjük. A lehűlt májat a kacsamellbe vágott nyílásba töltjük, a végét fapálcával összetűzzük. A mellhúst sózzuk, cukrozzuk és megszórjuk a majoránnával. A húsos oldalával lefelé egy tálra tesszük. A bőrös részt hústűvel sűrűn megszurkáljuk, hogy sütésnél minél több zsír kifolyjon belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük, érleljük 12 órán keresztül. Egy serpenyőbe tesszük a mellet a bőrös oldalára fektetve, és takaréklángon kezdjük sütni. Időnként megrázzuk, megnyomkodjuk, hogy egyenletes szép pirosra süljön a bőre. A kiolvadt zsiradékot leöntjük róla, 10 perc alatt szépen megpirul, ekkor megfordítjuk és 1 percig a húsos oldalát is sütjük. Eközben a sütőt 80C-ra előmelegítjük, mikor a mell a serpenyőben megpirult, a 80C-os sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Közben 10 percenként megfordítjuk a mellet.
Kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk. A kihűlt mellet 12 órára hűtőbe tesszük. Tálalás: A jól lehűlt mellett 2 mm vastag szeletekbe vágjuk és egymás mellé téve tálra rendezzük úgy, hogy a kacsamáj töltelék is marad. Köríthetjük salátákkal, paprikával, paradicsommal.