Karfiol fasírt rántva

Hozzávalók:

  • 0,5 kg Family Frost karfiol,
  • 1 kicsi fej hagyma,
  • zsír,
  • tej,
  • 1 szikkadt zsemle,
  • 1dl tejföl,
  • 1tojás,
  • só, bors.

A panírhoz:

  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa.

Sütéshez olaj.

 


 

Elkészítés:


Gyengén sós vízben puhára főzzük a karfiolt. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát olajon megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, tejföllel és tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, borssal ízesítjük és kis pogácsákat formálunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő forró olajban ropogósra sütjük. Köretként de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.

Family Frost dallamFacebook