Hozzávalók:
- 0,5 kg Family Frost karfiol,
- 1 kicsi fej hagyma,
- zsír,
- tej,
- 1 szikkadt zsemle,
- 1dl tejföl,
- 1tojás,
- só, bors.
A panírhoz:
- liszt,
- tojás,
- zsemlemorzsa.
Sütéshez olaj.
Elkészítés:
Gyengén sós vízben puhára főzzük a karfiolt. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát olajon megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, tejföllel és tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, borssal ízesítjük és kis pogácsákat formálunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő forró olajban ropogósra sütjük. Köretként de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.