Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 0,5 kg brokkoli,
- 0,25 kg répakorong,
- 0,25 kg főtt füstölt sonka vagy hús.
Sajtmártás:
- 5 dkg vaj,
- 3 dkg liszt,
- 2,5 dl tejszín,
- 1,25 dl tej,
- 14 dkg reszelt ementáli sajt,
- só, őrölt bors, szerecsendió.
Elkészítés:
A karfiolrózsákat forró, lobogó vízbe tesszük 3- 4 percig főzzük majd a répakorongot és a brokkolirózsákat is beletesszük, majd további 7-8 percig forraljuk majd leszűrjük.
A vajat a lisztel elkeverve világos színűre sütjük, majd a tejszínt és a tejet állandó kevergetés mellett hozzáöntjük és 3-4 percig főzzük. ezután hozzáadjuk sajtot és a fűszereket és további 2-4 percig állandóan kevergetve forraljuk.
A zöldségféléket egy tűzálló tálba tesszük, elterítve, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és az egészet leöntjük a sajtmártással. Előmelegített (200°C) sütőben pedig kb. 15 percig ropogósra sütjük.