Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 0,5 kg brokkoli,
  • 0,25 kg répakorong,
  • 0,25 kg főtt füstölt sonka vagy hús.

Sajtmártás:

  • 5 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,
  • 2,5 dl tejszín,
  • 1,25 dl tej,
  • 14 dkg reszelt ementáli sajt,
  • só, őrölt bors, szerecsendió.

 


 

Elkészítés:

A karfiolrózsákat forró, lobogó vízbe tesszük 3- 4 percig főzzük majd a répakorongot és a brokkolirózsákat is beletesszük, majd további 7-8 percig forraljuk majd leszűrjük.
A vajat a lisztel elkeverve világos színűre sütjük, majd a tejszínt és a tejet állandó kevergetés mellett  hozzáöntjük és 3-4 percig főzzük. ezután hozzáadjuk sajtot és a fűszereket és további 2-4 percig állandóan kevergetve forraljuk.
A zöldségféléket egy tűzálló tálba tesszük, elterítve,  majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és az egészet leöntjük a sajtmártással. Előmelegített (200°C) sütőben pedig kb. 15 percig ropogósra sütjük.

Family Frost dallamFacebook