Körtés kacsamáj tésztakosárban recept

Hozzávalók 4 főre

A kacsamájhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg Family Frost pecsenye kacsamáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis db körte
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 ek tejföl
  • 4 dkg mandula
  • 2 szál kakukkfű (friss ágacska)
  • 1 db tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A mártáshoz

  • 5 dkg mazsola
  • 3 dkg aszalt vörösáfonya
  • 1.5 dl száraz vörösbor (portói)
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl víz
  • 1 kk citromlé

 


Elkészítés

 

  • A füstölt szalonnát felszeletelve, serpenyőben, kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnadarabokat.
  • A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk.
  • Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk.
  • A leveles tésztát lisztezett munkalapon, fél centi vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbe vágjuk úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát.
  • Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük, megszórjuk durvára aprított mandulával.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat, és az egészet beforraljuk.
  • A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk. Sütési hőfok 190°C
Family Frost dallamFacebook