Hozzávalók

  • 75 dkg Family Frost kacsamáj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje: 90 perc.

 


 

Elkészítés

A májat vágd vékony szeletekre, majd a tejbe törj fokhagymát, és áztasd ebben legalább egy órát. Amint letelt az idő, csepegtesd le a szeleteket, aztán keverd el a lisztet pirospaprikával és borssal, majd forgasd bele őket. Végy egy serpenyőt, forrósíts benne olajat, és hirtelen pirítsd meg benne mindkét oldalukat.

Ha elég vékonyak a szeletek, nagyon hamar átsül a máj, ha sokáig sütöd, akkor viszont kemény lesz, erre figyelj. Miután elkészült, jöhetnek a hagymakarikák, ezeket is forgasd meg a lisztben, aztán süsd ki olajban, végül halmozd a májra, és már fogyaszthatod is.

Family Frost dallamFacebook