Hozzávalók / 4 adag:
- 4 db Family Frost csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 1 narancsból nyert narancslé
- 2 ek méz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
- 1 db narancs
Elkészítés
- A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni.
- Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.
- Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés