Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet mélyhűtött tengeri hal (Pangasius)
  • fél citrom leve
  • 1 ecetes uborka
  • 2 dkg sütőmargarin
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál csípős mustár

 

Elkészítés:

A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt fehér borssal beszórjuk. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és a sütőben 15 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, egy tálkában összekeverjük a joghurtot, a mustárt és a reszelt uborkát. A halat kivesszük a sütőből, megkenjük a masszával, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Family Frost dallamFacebook