Nápolyi töltött csirke párolt zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 db Falmily Frost-os tanyasi csirke
  • 12dkg Spagetti
  • 40dkg Falmily Frost-os kerti zöldségkeverék
  • 1 dl tejföl,
  • 8 dkg reszelt sajt,3 db tojássárgája,
  • 5 cl étolaj,
  • őrölt fehér bors, szerecsendió, só

 


 

Elkészítés:

A csirke bőrét a nyaki résztől kiindulva, a mell és a comb részein át ujjunkkal fellazítjuk, úgy, hogy a szárnyas tölthető legyen.
A spagettit kisebb darabokra tördeljük, és bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kihűtjük. Összekeverjük a jó sűrű tejföllel és a reszelt sajttal. Sóval, Őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Az így elkészített tölteléket habzsákba tesszük, és a csirke nyaki részénél egyenletesen a bőr alá töltjük. A szárnyast kívül-belül megsózzuk, sütőtepsibe fektetjük, leöntjük forró olajjal, és gyakori locsolgatással szép pirosra sütjük. Zsírjából pecsenyelevet készítünk, amellyel a feldarabolt töltött csirkét meglocsoljuk, és tálra rendezve párolt zöldségekkel körítjük.

Family Frost dallamFacebook