Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet Family Frost Pangasius filé,
- grill halak fűszersó,
- 1 evőkanál mustár,
- citromlé,
- párolt spárgához: 1 kg Family Frost spárga,
- só,
- cukor,
- 1 evőkanál vaj
a mártáshoz:
- 3 dkg vaj,
- 2 dkg liszt,
- 1 narancs,
- 1 dl tejszín,
- 1 teáskanál narancslikőr,
- fehérbors
Elkészítés:
A halszeleteket locsoljuk meg egy kevés citromlével, pár percig hagyjuk állni, majd szórjuk be halak fűszersóval, és jól dörzsöljük be. Hagyjuk állni 20-30 percig, majd kenjük be ízlés szerint mustárral. Forró serpenyőben, grillsütőn vagy konyhai grillsütőn jól süssük át. Pároljuk a spárgát vajas, sós, cukros és citromos vízben 15-20 percig, majd óvatosan emeljük ki, és tartsuk melegen. Vegyünk ki a spárga főzőlevéből 1,25 dl-t. Gyúrjuk össze a vajat és a lisztet, formázzunk belőle babszemnyi golyókat. Facsarjuk ki a narancs levét és szűrjük le. Öntsük a narancslé felét a tejszínnel és a kimért főzőlével egy lábasba, melegítsük fel, tegyük bele egyenként a lisztes vajdarabokat és főzzük kis lángon állandó keverés mellett 5-7 percig. Öntsük hozzá a narancslé másik felét és a narancslikőrt. Ízesítsük a szószt sóval, fehérborssal, majd öntsük a spárga mellé. A hal steak mellé kínáljuk.