Parajos-sajtos tojáslepény pirított gombával

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 20 dkg Family Frost parajkrém
  • 2 db tömlös natúr sajtkrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 e.k.liszt
  • Olaj
  • 25 dkg Family Frost gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • Bors

 


 

Elkészítés:

A parajt kiolvasztjuk,kevés olajon megfuttatjuk,sózzuk,borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Kevés liszttel meghintjük, tejszínnel felöntjük, kiforraljuk, belekeverjük a sajtkrémet és félretesszük. A tojásokat 4 csészébe kettesével felütjük,kevés sót adunk hozzá,villával összekeverjük. Két-két tojásból a palacsintához hasonló lepényeket sütünk,de nem fordítjuk meg,hanem amikor félig már megsült az egyik fele,megszórjuk reszelt sajttal,és hagyjuk tovább sülni egy kicsit. Tálcára csúsztatjuk,úgy ,hogy továbbra is a sajtos fele legyen felfelé. Még melegen megkenjük a parajos krémmel,és jó szorosan feltekerjük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk.,borsozzuk és puhára pirítjuk. A tojásos tekercseket 1-1.5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pirított gombával tálaljuk.

Family Frost dallamFacebook