Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 fej vöröshagyma finomra aprítva,
  • 220 g Family Frost gomba
  • 450 g Family Frost brokkoli
  • 1/2 mokkáskanál só, őrölt fekete bors,
  • 8 szelet Graham-kenyér (héja nélkül és félbe vágva),
  • 220 g sajt lereszelve,
  • 3 tojás,
  • 3 dl félzsíros tej,
  • 2 paradicsom felszeletelve

 


 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (gáznál 5. fokozat). Serpenyőben felhevített
olajon fonnyasszuk meg a hagymát. Tegyük bele a gombát és pirítsuk 2 percig, majd
keverjük hozzá a brokkolit és sózzuk, borsozzuk meg. A serpenyőt lefedve főzzük 5
percig.
2. Enyhén kivajazott sütőedényt béleljünk ki a kenyér felével. Halmozzuk rá a
brokkolis keverék felét, majd szórjuk meg a reszelt sajt felével.
3. A tojásokat keverjük el a tejjel, és a felét öntsük a sütőedénybe. Ezután újabb
rétegekben rakjunk le kenyeret, brokkolit, sajtot és tojásos tejet, majd a tetején
rendezzük el a paradicsomszeleteket.
4. Az edényt fedjük le fóliával és a sütőbe téve, süssük 20 percig. Ezután a fóliát
levéve, folytassuk a sütést még 15 percig, amíg a massza meg nem szilárdul és
világosbarna színt nem kap. Közvetlenül a sütőedényből tálaljuk vegyes
zöldsalátával.

Family Frost dallamFacebook