Rántott karfiol fasírt

Hozzávalók:

  • 0,5 kg Family Frost karfiol
  • 1 fej hagyma
  • zsír
  • tej
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

 


 

Elkészítés:

Gyengén sós vízben puhára főzzük a karfiolt. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát olajon megfonnyasztunk,majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, tejföllel és tojással. A karfiolt összetörjük hozzákeverjük a masszához. Sóval, borssal ízesítjük és kis pogácsákat formálunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő forró olajban ropogósra sütjük. Köretként de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.

Family Frost dallamFacebook