Resztelt pecsenye kacsamáj

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg Family Frost pecsenye kacsamáj
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • libazsír (kicsit bővebben a szokásostól)
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs)
  • 1 csapott evőkanál majoránna
  • 2 evőkanál házi lecsó vagy piros arany
  • 1 kávéskanál pirospaprika

 


 

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk, az zsiradékban sóval és borssal aranysárgára pirítjuk, a végén a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Beletesszük a kis darabokra vágott májat, a lecsót, meglocsoljuk a borral, és sűrű kevergetés mellett kb. 12-15 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a majorannát, borsozzuk, ízlésünkre sózzuk és a pirospaprikával megszórjuk.

Krumplipürével tálaljuk. Idő hiányában sós, köményes vízben főtt krumpli is jó köret hozzá!

Megjegyzés

Gyors, ízletes! A párolási idő végén nézzük meg, hogy nem maradt-e rózsaszinű a máj közepe, és inkább süssük tovább 1-2 percet.

Family Frost dallamFacebook