Hozzávalók öt főre:
- 40 dkg. spárga,
- 6 dl. víz,
- 2 dl. tejszín,
- ízlés szerint fehérbors,
- Family-Frost erőleves por,
- étkezési keményítő,
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A spárga szárakat 1 cm-es darabokra felvágom a fejeket félre teszem. A spárga darabokat a vízben felteszem főzni, hozzá adom a citromlevet a fehérborsot és az erőleves port. Kb. 10 perc forrás után bele öntöm a tejszínt és leveszem a tűzről. Bot mixerrel pépesítem. Vissza teszem a tűzhelyre és újból felforralom. Beleteszem a félre rakott fejeket, 1 evőkanálnyi keményítőt kevés hideg vízzel simára keverem. Rámerek kevés meleg levest, kikeverem simára és hozzá öntöm a leveshez, ha újból felforrt kész. Pirított zsemle kockával vagy leves gyönggyel tálaljuk.