Spárgás sajtos palacsinta

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evők. Olaj
  • 2 g liszt
  • 450 g Family Frost-os spárga
  • 220 g camembert sajt
  • 150g szeletelt sonka
  • 50 g reszelt sajt (trappista)

 


Elkészítés:

A tojásokból, tejből és 1 evőkanál olajból, egy csipet sóból és lisztből készítsünk palacsintatésztát és süssünk belől 8 db palacsintát. Spárgát sós vízben pároljuk meg. A tejszint főzzük, feladjuk, hozzá camembert sajtot kevergessük, amíg a sajt fel nem olvad majd hadjuk kihűlni a palacsintákat kenjük meg sajtmártással fektessünk rájuk 1-1 szelet sonkát 2 szál spárgát és tekerjük fel szorosan és vágjuk félbe őket. A maradék tejszínes mártás felét öntsük egy kivajazott tűzálló tálba fektessük rá a palacsintákat és a megmaradt spárgákat öntsük le. a maradékmártással szórjuk meg reszelt sajttal és süssük 220 fokon 10-15 percig.

Family Frost dallamFacebook