Sügér színes körettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej hagyma
  • 2 paprika (piros és zöld húsú)
  • 4 paradicsom
  • 2 padlizsán
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 4 Family Frost vörös sügérfilé
  • 1 evőkanál halas fűszerkeverék
  • 1 evőkanál liszt


Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikákat megmossuk, magházát, magjait kivágjuk, húsát nem túl vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, húsát (hájastól) nagyobb kockákra vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a padlizsánt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, és lassú tűzön 3-4 percig tovább pirítjuk. Az ételízesítővel, köménymaggal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a zöldségeket további 10 percig pároljuk. A halat megmossuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és lisztbe forgatjuk. Felforrósítjuk a maradék 2 evőkanál olajat, és a hal mindkét oldalát 2-3 percig pirítjuk benne. A zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 338 kcal

 

Family Frost dallamFacebook