Hozzávalók / 4 adag:
- 6 db Family Frost csirkecomb
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 700 g burgonya
- 100 g lila hagyma
- 100 g fehér hagyma
- 50 g salottahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 400 g csicseriborsó konzerv
- 150 g Family Frost csemegekukorica
- 150 g Family Frost zöldborsó
- 150 g fekete olajbogyó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
-
- A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.
- Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.
- Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a borsót, kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.
- Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.
- Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
- Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses