Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt tofu,
- 20 dkg Family Frost ceruzabab,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 1 fej lilahagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1,5 dl zöldségleves,
- 1 ek citromlé,
- 1 tk szezámmag,
- 3 ek olaj,
- só,
- bors,
- 0,5 kk kurkuma,
- 1 tk provance-i fűszerkeverék
Elkészítés:
A babot feldaraboljuk. Olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk a kockára vágott lilahagymát a zúzott fokhagymával. Belekeverjük a kockára vágott tofut, a paprikát vékony csíkokra vágjuk és azt is a hagymához adjuk. Néhány percig pirítjuk. Ezután beletesszük a ceruzababot, a citromlevet, a fűszerkeveréket és a kurkumát. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk. Kis lángon, lefedve pároljuk puhára. Ha elkészült, szórjuk meg a szezámmaggal.
Elkészítési idő: 1óra