Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt tofu,
  • 20 dkg Family Frost ceruzabab,
  • 1 piros kaliforniai paprika,
  • 1 fej lilahagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 dl zöldségleves,
  • 1 ek citromlé,
  • 1 tk szezámmag,
  • 3 ek olaj,
  • só,
  • bors,
  • 0,5 kk kurkuma,
  • 1 tk provance-i fűszerkeverék

 


 

Elkészítés:

A babot feldaraboljuk. Olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk a kockára vágott lilahagymát a zúzott fokhagymával. Belekeverjük a kockára vágott tofut, a paprikát vékony csíkokra vágjuk és azt is a hagymához adjuk. Néhány percig pirítjuk. Ezután beletesszük a ceruzababot, a citromlevet, a fűszerkeveréket és a kurkumát. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk. Kis lángon, lefedve pároljuk puhára. Ha elkészült, szórjuk meg a szezámmaggal.

Elkészítési idő: 1óra

Family Frost dallamFacebook