Hozzávalók (tésztához):
- 30 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 evők. Vaj
- 1 kk. cukor
- Só
Töltelékhez:
- 6 főtt tojás
- 6 paradicsom
- 30 dkg Falmily Forst-os gomba
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg Falmily Forst-os hagymakocka
- Paradicsompüré, só, bors, bazsalikom, olaj
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne az életezőt, a cukrot és az 5 evőkanál lisztet, és meleg helyen megkelesztjük. A kovászt az átszitált lisztre öntjük olvasztott vajat adunk hozzá és kevés sóval ízesítjük, és ezt is megkelesztjük. Lisztezett deszkán kerek lapra kinyújtjuk és bele helyezzük, a kilisztezet pizza sütőformába. a sütőbe 10 percig sütjük. Közben, míg sül A hagymakockát lepirítjuk, rátesszük a gombát sóval borssal fűszerezzük és készre pároljuk.
A keményre főtt tojásokat és a paradicsomokat vékonyan felszeleteljük. Egy evőkanálnyi paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk és a félig megsült pizza lapra kenjük. A pizza széllét körben két sorban váltakozva megrakjuk paradicsom és tojáskarikákkal közben bazsalikommal, borssal, sóval meghintjük. A közepében párolt gombát halmozzuk, reszelt sajttal megszórjuk és a sütőben készre sütjük.