Hozzávalók / 4 adag:
- 4 db Family Frost csirkecomb
- 2 db zsemle (száraz vagy pirított)
- 3 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 30 dkg csirkemáj
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 közepes db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek sertészsír (vagy bármilyen zsiradék, a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés
- A megpirított (vagy száraz) zsemléket 4 felé szeljük, és egy tálba tesszük. Felöntjük tejjel, megnyomkodjuk, és hagyjuk állni. Ha a zsemlék jól megszívták magukat, akkor előkészítünk egy másik tálat, és határozott mozdulatokkal kinyomkodjuk a zsemléből a levet, és egy másik tányérba rakjuk.
- Előkészítjük a csirkecombot. Az ujjaink segítségével benyúlunk a csirkecombok bőre alá, és óvatosan elválasztjuk a húst a bőrtől. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemájat apró darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott májat, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és a felaprított fokhagymákat is belekeverjük. Kicsit pirítjuk, és az egészet beleöntjük a már kinyomkodott zsemlékhez.
- A májas-zsemlés alaphoz hozzáadjuk a tojásokat, a felaprított petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük. A kezeink segítségével masszává gyúrjuk.
- Egy evőkanál segítségével óvatosan betöltjük a combokat, szükség esetén hústűvel/fogpiszkálóval lezárjuk a széleit.
- Egy kizsírozott tepsibe tesszük a combokat, és alufóliával lefedjük. Mehet a sütőbe 200 fokra, 60 percre.
- Miután megsültek a csirkecombok, levesszük a fóliát, és egy-egy evőkanál zsírral nyakon öntjük mindegyik combot, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, hogy jól megpiruljanak. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: hőlégkeveréses