Tonhalas kelimbósaláta

Hozzávalók:

  • 400g Family Frost kelbimbó
  • 100g olajos tonhal
  • petrezselyem

Öntethez:

  • 1 kemény tojássárgája
  • 1 citrom leve
  • 1dl salátaolaj
  •  1ek mustár
  • 1kk. szardellapaszta
  •  só ,bors

 


 

Elkészítés:

A kelbimbót enyhén sós vízben fedő alatt puhára pároljuk, hagyjuk kihűlni.A halat kiemeljük az olajból, lecsepegtetjük, körömnyi darabokra tördeljük.
A tojássárgát villával megtörjük, cseppenként az olajat hozzá adjuk, keményre-habosra keverjük, aztán elkeverjük benne a citromlét,mustárt,szardellapasztát végül ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
A kihült kelbimbókat félbevágjuk, hozzáadjuk a halat, és óvatosan, hogy össze ne törjük hozzákeverjük az önetet.15- 20 perc szobahőmérsékleten pihentetjük

Family Frost dallamFacebook