Hozzávalók:
- 20 dkg mirelit sárgarépakocka,
- 20 dkg Family Frost zöldborsó,
- 20 dkg Family Frost kukorica,
- 20 dkg Family Frost brokkoli,
- 2 db közepes nagyságú, piros paradicsompaprika,
- másfél dl majonéz (Family Frost-nál kapható) ,
- 2 dl tejföl,
- 2 db közepes nagyságú csemege uborka.
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 csokor friss kapor,
- 1 teáskanál mustár,
- 1 teáskanál só,
- 1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítés:
Az összes mirelit zöldséget beleöntöm egy mély tűzálló tálba és ráöntök egy deci
vizet. A tálat saját fedelével letakarom, és a mikrohullámú sütőbe tolom. A
legmagasabb fokozatra kapcsolom, és tíz percre beállítom. Félidőben a tálat
kiveszem, a zöldségeket megkeverem és a tálat is megfordítom. Míg a zöldség
párolódik, a saláta mártását elkészítem: a majonézt simára keverem a tejföllel, a
megreszelt vöröshagymával, a nagyon apróra metélt kaporral, a mustárral, a sóval,
a borssal. (A mártást erősen sósnak kell érezni, ugyanis a teljesen sótlan zöldség
hamar beszívja majd.) A mártásba belekeverem még a nagyon apró kockákra vágott
paradicsompaprikát és az uborkát is. A megpárolódott zöldséget további négy
percig hagyom háborítatlanul a sütőben, csak ezután veszem le a fedelét. Szűrőbe
téve a levét hagyom lecsöpögni (nem öntöm ki, mert levest lehet ízesíteni vele) és
kihűtöm, majd belekeverem a mártásba. Jól lefedve legalább fél napig érlelem a
hűtőszekrényben, hogy az ízei összeérjenek. Kiváló vacsora néhány szelet pirított
kenyérrel.