Zsírjában sült kacsamáj recept

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg kacsa testháj
  • 60 dkg Family Frost Family Frost kacsamáj
  • 1 dl alaplé (húsleves, lehet kockából is)
  • 6 gerezd fokhagyma

 


Elkészítés

  • A májat jeges vízbe beáztatjuk.
  • A hájat lassú tűzön kisütjük.
  • A májat letörölgetjük, lábasba tesszük és ráöntjük a kisült  forró zsírt. Hozzáadjuk az 1 dl húslevest és a fokhagymát.
  • Fedő alatt 25 perc alatt sütjük.
  • A májat  üvegtálba kiszedjük, a fokhagymát kidobjuk belőle  és a zsírt fedő nélkül addig sütjük, míg szép tiszta nem lesz.
  • Ha a zsír kész, forrón ráöntjük a májra és lefedve hűlni hagyjuk.
Family Frost dallamFacebook