A sztrapacskakészre van főzve, majd lefagyasztva. Felmelegíthető mikohullámú sütőben vagy serpenyőben, növényi olaj felhasználásával.
- mikrohullámú sütőben történő melegítés esetén a tasak tartalmát tálba öntjük és lefedjük, majd 700 W-on 5 percig melegítjük. Ezután át kell keverni, majd további 5 percig melegítjük.
- Serpenyőben történő melegítés esetén a tasak tartalmát öntsük egy serpenyőbe, adjunk hozzá egy kevés növényi olajat, majd folyamatos kevergetés közben melegítsük fel.
Kisebb mennyiségű sztrapacska felmelegítése esetén a melegítés idejét arányosan csökkentjük. A felmelegített sztrapacskát használhatjuk körítésnek zöldség és húsételekhez, különböző sajtos és mártásos ételek elkészítéséhez. Különösképpen ajánljuk túrós, juhtúrós, káposztás, illetve pirított szalonnás sztrapacska készítéséhez. Csak hőkezelést követően lehet fogyasztani.