Fekete tőkehalfilé-szeletek. Bőr nélkül, glazúrozott. Nettó tömeg (jégréteg nélkül): 450 g
Összetevők:
fekete TŐKEHAL (Pollachius virens). Nyomokban RÁKFÉLÉKET és PUHATESTŰEKET tartalmazhat. Szálkát tartalmazhat.
Elkészítési javaslat:
folyó vízzel végzett öblítés után, papírtörlővel csepegtesse fel a nedvességet.
Serpenyőben: kiolvasztás nélkül, a tőkehalfilét forró vajon vagy olajon 10-12 percig süssük, sütési idő felénél megforgatva. Ha túl sokáig sül, a tőkehalfilé elveszíti lédús jellegét, ezért ügyeljen az ideális sütési időre.
Sütőben: kiolvasztás nélkül, a tőkehalfilét ízlés szerint fűszerezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tűzálló tálban 180°C -on kb. 15 percig sütjük.